• Головна
  • Масниця 2025: 5 смачних рецептів солодких вареників, які підкорять вашу родину
12:30, Сьогодні

Масниця 2025: 5 смачних рецептів солодких вареників, які підкорять вашу родину

Масниця 2025: 5 смачних рецептів солодких вареників, які підкорять вашу родину

Масниця – це не просто свято млинців! Це ще й чудовий привід потішити себе й рідних смачненькими варениками з найрізноманітнішими начинками. І якщо класичні солоні вареники вам трохи набридли, спробуйте солодкі варіанти – з сиром, фруктами, маком чи навіть гарбузом.

Готуємо ідеальне тісто

Для вареників головне – вдале тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, добре тримати начинку. Його можна замішувати як на воді, так і на молоці – залежно від ваших вподобань.

Що знадобиться:

  • 500 г борошна
  • 200 мл теплої води або молока
  • 1 яйце (для пісного варіанту можна без нього)
  • 1 ст. ложка олії
  • ½ ч. ложки солі

Як приготувати:

  • Борошно просіюємо у велику миску, робимо заглиблення в центрі.
  • Додаємо сіль, яйце, олію, потроху вливаємо воду або молоко й замішуємо тісто. Воно має бути м’яке, але не липке.
  • Загортаємо у рушник і залишаємо відпочити 20-30 хвилин.

А тепер – найцікавіше! Ось кілька смачнючих начинок, які перетворять ваші вареники на справжній десерт.

Вареники з солодким сиром

Це класика! Такі вареники – ніжні, трохи ванільні, ідеально поєднуються зі сметанкою чи медом.

Що знадобиться:

  • 250 г сиру
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 жовток
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 2 ст. ложки сметани

Як приготувати:

  • Сир добре розтираємо з жовтком, цукром і ванільним цукром.
  • Розкачуємо тісто, вирізаємо кружечки, викладаємо начинку, заліплюємо.
  • Варимо у киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини після того, як спливуть.
  • Подаємо зі сметаною, медом або ягідним соусом.

Вареники на пару з вишнями

Цей варіант – соковитий, ароматний і не такий калорійний, як смажені десерти.

Що знадобиться:

  • 300 г вишень (можна заморожені)
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ст. ложка крохмалю

Як приготувати:

  • Вишні змішуємо з цукром і крохмалем – так начинка не буде надто рідкою.
  • Викладаємо начинку в тісто, ліпимо вареники.
  • Готуємо на пару 7-8 хвилин. Це можна зробити у пароварці або просто на ситі над каструлею з киплячою водою.
  • Подаємо з вершками чи медом.

Вареники з гарбузом та яблуком

Дуже ніжний, осінній варіант, хоча гарбуз продається цілий рік!

Що знадобиться:

  • 200 г гарбуза
  • 1 велике яблуко
  • 2 ст. ложки меду
  • ½ ч. ложки кориці

Як приготувати:

  • Гарбуз натерти, тушкувати на сковороді 5-7 хвилин до м’якості.
  • Яблуко теж натерти, змішати з гарбузом, медом і корицею.
  • Формуємо вареники, варимо 3-4 хвилини.
  • Подавати можна з корицею або сиропом.

Вареники з полуницею

Полуниця у варениках – це просто вибух літнього смаку!

Що знадобиться:

  • 300 г полуниці (свіжої або замороженої)
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ст. ложка крохмалю

Як приготувати:

  • Полуницю нарізати шматочками, змішати з цукром і крохмалем.
  • Начинку загортаємо в тісто, ліпимо вареники.
  • Варимо у киплячій воді 3-4 хвилини.

Найкраще смакує з ванільним соусом або згущеним молоком.

Вареники з маком і курагою

Для любителів цікавих поєднань – ніжний мак, солодка курага та медова нотка.

Що знадобиться:

  • 100 г маку
  • 50 г кураги
  • 2 ст. ложки меду
  • 50 мл гарячої води

Як приготувати:

  • Мак запарюємо окропом, залишаємо на 15 хвилин, потім подрібнюємо блендером.
  • Курагу нарізаємо дрібно, змішуємо з маком і медом.
  • Начиняємо вареники, ліпимо краї.
  • Варимо у киплячій воді 3-4 хвилини.
  • Подаємо з медом або ягідним соусом.

Які б вареники ви не обрали, головне – готувати з любов’ю! Сподіваюся, ці рецепти стануть у пригоді на Масницю й потішать вашу родину. Смачного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#масниця #вареники #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...