• Головна
  • Секретний інгредієнт ідеального паштету: рецепт від відомого шефа
11:30, Сьогодні

Секретний інгредієнт ідеального паштету: рецепт від відомого шефа

Секретний інгредієнт ідеального паштету: рецепт від відомого шефа

Куряча печінка — це не тільки смачно, а й дуже корисно. Вона чудово підходить для приготування салатів, паштетів, котлет і навіть відбивних. А якщо просто обсмажити з цибулею, додати трохи вершків, спецій і гілочку розмарину — виходить неймовірна страва, яка розлітається зі столу ще гарячою.

Що можна зробити зі смаженої печінки

Український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом ніжного курячого паштету. Родзинкою цієї страви є поєднання печінки з бренді, чебрецем та вершковим маслом. А ще — правильний спосіб приготування, який допоможе уникнути гіркоти.

Рецепт печінкового паштету від Ектора

Що знадобиться:

  • Куряча печінка – 700 г
  • Вершки 30% – 100-200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Бренді – 50 г
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Вершкове масло – 200 г

Як приготувати паштет:

  • Підготовка печінки. Печінку потрібно добре очистити, видалити всі прожилки та зайву рідину. Це допоможе уникнути гіркоти. Потім обсмажуємо її до рум’яної скоринки.
  • Додаємо аромат. Посипаємо печінку спеціями, вливаємо бренді і даємо йому трохи випаруватися. Окремо нарізаємо цибулю та смажимо її до золотистого кольору.
  • Робимо паштетну масу. Відправляємо печінку та цибулю в блендер і збиваємо до однорідності. Додаємо яйце, вершки та розтоплене вершкове масло. Для ідеальної консистенції масу можна перетерти через сито.
  • Запікаємо. Форму вистеляємо пергаментом, виливаємо туди суміш. Ставимо у водяну баню і запікаємо в духовці при 120°C протягом 40-60 хвилин.
  • Останній штрих. Дістаємо паштет з духовки, даємо трохи охолонути і заливаємо розтопленим вершковим маслом. Можна посипати зеленню, а потім ставимо у холодильник на кілька годин, щоб смак розкрився повністю.

А тепер найважливіше…

Щоб паштет вийшов не просто смачним, а ідеальним, головне — не пересушити печінку і не перегрівати її на сковорідці. А ще обов’язково додавайте вершкове масло — воно зробить структуру ніжною, а смак більш насиченим.

Спробуйте цей рецепт, і можливо, він стане вашим улюбленим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#паштет #печінковий #секрети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...