• Головна
  • Домашні чипси з лаваша: смачна альтернатива магазинним снекaм
11:30, Вчора

Домашні чипси з лаваша: смачна альтернатива магазинним снекaм

Домашні чипси з лаваша: смачна альтернатива магазинним снекaм

Всі люблять чипси. Це факт. Але коли ми беремо черговий пакетик у супермаркеті, десь у глибині душі з'являється сумнів: чи варто? Консерванти, підсилювачі смаку, зайва сіль – не найкращий вибір для здоров'я, особливо якщо мова йде про дітей. На щастя, є чудова альтернатива – домашні чипси з лаваша. Вони такі ж хрусткі, ароматні й навіть корисніші, бо ви самі обираєте спеції та не додаєте зайвих "хімічних" компонентів.

Підготовка: що потрібно зробити перед випіканням

Почнемо з головного – вмикаємо духовку, нехай розігрівається до 190°C. Це займе кілька хвилин, якраз встигнете підготувати основні інгредієнти.

Лаваш нарізаємо ножицями або ножем – форма може бути будь-якою: квадратики, трикутники, тонкі смужки. Це справа смаку. Головне – не робіть шматочки занадто великими, інакше вони можуть нерівномірно пропікатися.

Тепер перекладаємо все в миску, скроплюємо рафінованою олією та акуратно перемішуємо. До речі, можна зробити інакше: спочатку змастити цілий лаваш олією, а вже потім нарізати. Так буде ще зручніше.

Спеції – секрет ідеального смаку

Саме спеції роблять домашні чипси по-справжньому особливими. Можна використати класичний набір: сіль, паприку, сушений часник. Але якщо хочеться експериментів – додайте куркуму, чорний перець, карі або навіть тертий сир. Все залежить від ваших вподобань. Головне – розподіліть спеції рівномірно, щоб смак був збалансованим.

Випікання: найважливіший момент

Деко застеляємо пергаментом, рівномірно викладаємо шматочки лаваша – краще в один шар, щоб вони добре пропеклися. Відправляємо в розігріту духовку на 12-15 хвилин. Приблизно через 7-9 хвилин варто дістати деко, трохи перемішати чипси й повернути назад – так вони стануть рівномірно хрусткими.

Готово! Як подавати чипси

Коли чипси охолонуть, вони стають ще хрусткішими. Найкраще смакують з домашнім соусом: змішайте йогурт із зеленню та часником, або приготуйте сирний дип. Ще один варіант – подати чипси до гарячого супу, особливо крем-супу, вони чудово замінять грінки.

А найголовніше – тепер ви точно знаєте, що їсте! Без зайвої солі, консервантів і невідомих добавок. Домашні чипси – це не просто смачно, а й корисно. А ще – крута можливість здивувати рідних: діти точно будуть у захваті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чипси #домашні #лавашу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...