Найнебезпечніша риба на полицях магазину: як вибрати хорошу
Є люди, які готові їсти рибу щодня. Вибираючи рибу в магазині варто бути дуже уважними. Ви не можете бути впевнені в постачальнику і, щонайменше, в самому магазині.
Свіжа риба, здавалося б, не повинна становити небезпеку. На жаль, це не так.
Найнебезпечнішими рибами вважають: лящ, карась, короп, лосось фермерський, лящ, арктичний голець, телапія, анчоус, осетрина.
Що може бути в рибі:
- вміст ртуті можна виявити в: скумбрії, тунці, карасі, щуці та окуні
- свинець: карась, окунь, лящ;
- антибіотики: форель, сьомга;
- пестициди: короп, щука;
- кадмій: рак, мідії, устриці.
Кількість важких металів залежить від віку риби. Чим старша - тим більше може накопичити.
Найчистішою рибою вважають ті, які плавали в океані та харчувалися травою.
Як вибрати хорошу рибу
Гладка, щільна й еластична тушка. Якщо натиснути на неї, то вм'ятина має одразу відновитися. Також зябра мають бути червоного кольору, а луска щільно прилягати.
У риби не повинні бути каламутні та сухі очі, а живіт має бути без жовтих плям. За бажання ви завжди можете попросити сертифікат, щоб подивитися дату і місце вилову риби.
Читайте також: Дефіцит продуктів в Україні: як виживають виробники та доля порожніх полиць
Новий симптом коронавірусу: лікарі назвали специфічний прояв хвороби на ранній стадії