• Головна
  • Найнебезпечніша риба на полицях магазину: як вибрати хорошу
11:30, 10 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Найнебезпечніша риба на полицях магазину: як вибрати хорошу

Найнебезпечніша риба на полицях магазину: як вибрати хорошу

Є люди, які готові їсти рибу щодня. Вибираючи рибу в магазині варто бути дуже уважними. Ви не можете бути впевнені в постачальнику і, щонайменше, в самому магазині.

Свіжа риба, здавалося б, не повинна становити небезпеку. На жаль, це не так.

Найнебезпечнішими рибами вважають: лящ, карась, короп, лосось фермерський, лящ, арктичний голець, телапія, анчоус, осетрина.

Що може бути в рибі:

  • вміст ртуті можна виявити в: скумбрії, тунці, карасі, щуці та окуні
  • свинець: карась, окунь, лящ;
  • антибіотики: форель, сьомга;
  • пестициди: короп, щука;
  • кадмій: рак, мідії, устриці.

Кількість важких металів залежить від віку риби. Чим старша - тим більше може накопичити.

Найчистішою рибою вважають ті, які плавали в океані та харчувалися травою.

Як вибрати хорошу рибу

Гладка, щільна й еластична тушка. Якщо натиснути на неї, то вм'ятина має одразу відновитися. Також зябра мають бути червоного кольору, а луска щільно прилягати.

У риби не повинні бути каламутні та сухі очі, а живіт має бути без жовтих плям. За бажання ви завжди можете попросити сертифікат, щоб подивитися дату і місце вилову риби.

Читайте також: Дефіцит продуктів в Україні: як виживають виробники та доля порожніх полиць

Новий симптом коронавірусу: лікарі назвали специфічний прояв хвороби на ранній стадії

У кімнатних квітів сохне листя: у чому причина

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#риба #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...