Курка залишатиметься свіжою і без холодильника: простий рецепт від відомого шеф-кухаря
Через відключення електроенергії спеціалісти рекомендують українцям запастись їжею, яка не потребує приготування та може тривалий час зберігатися поза холодильником і морозильною камерою. Адже без електроенергії ці пристрої починають розморожуватись та більше не можуть повноцінно виконувати свої функції.
Так Сергій Поканевич, шеф-кухар та бренд-шеф декількох ресторанів Одеси, поділився рецептом смачної курки в банках.
Величезною перевагою є те, що для приготування такої страви не треба використовувати автоклав.
Що знадобиться?
- Курині ніжки;
- спеції: сіль, паприка, сухий часник, суха цибуля, чорний перець;
- банки 0,5 л;
- велика каструля.
Спосіб приготування
1. Курку обваляйте в спеціях та щільно складіть у банки. Накрийте їх кришками (нещільно).
2. У велику каструлю постеліть на дно рушник. Поставте туди банки з куркою й залийте водою під самий край.
3. Поставте каструлю на повільний вогонь та кип'ятіть 3,5 години.
4. Після приготування щільно закрийте кришки. Тушонка готова.
У такому вигляді курка може зберігатися цілий рік, а тому ви можете не боятися за її долю, якщо відключать електроенергію.
Читайте також:
Відключення можуть бути на кілька днів. Будуть планові увімкнення: у ДТЕК зробили прогноз на зиму
Щоб узимку не було слизько, зробіть це зі своїм взуттям: як не падати всю зиму
3 знаки Зодіаку, які можуть очікувати удачі та везіння у другій половині листопада 2022 року