
Приготувати сніданок чи викинути в смітник: прості поради, як перевірити яйця на свіжість

За декілька останніх місяці в Україні значно виросли ціни на яйця. Саме тому продавці намагаються максимально продати цей товар, а покупці обрати найкращий варіант.
Як дізнатися, що яйця протухли, ще біля прилавку?
Кухарі радять скористатися чотирма простими лайфхаками.
- 1. Якщо в яйця помітний тупий припіднятий кут, воно зіпсоване.
- 2. На яйцях не має бути жодних пошкоджень: тріщини, дірочки - поганий знак.
- 3. Гляньте на дату виробництва, яйця можна вживати протягом 30 днів з дати виготовлення.
- 4. Потрясіть яйце: ви не маєте почути жодних сторонніх звуків.
Також кухарі рекомендують купувати цей товар у продавців, які вже перевірені часом та завжди мають продукцію найвищої якості. Або ж спробувати знайти точки продажу від самої птахоферми.
Найдієвіші варіанти визначення свіжості яєць
Якщо ж визначити свіжість яєць вам треба вдома, наприклад, якщо вони давно лежать у холодильнику й ви не впевнені в їхній придатності, ви можете скористатись попередніми порадами, або ж обрати більш точні способи визначення.
- 1. Опустіть яйця у воду. Свіжі мають залишитись лежати на дні, лежані піднімуться тупим кутом вгору (такі ще можна вживати), а зіпсовані вспливуть на поверхню.
- 2. Потрясіть яйця. У свіжих звуки взбовтування будуть відсутні.
- 3. Розбийте яйце. Ви не маєте відчути неприємного запаху, якщо з продуктом усе добре.
Читайте також:
Як не допустити появу молі та жучків у крупах: дієві поради для господинь
5 способів продовжити життя свого смартфона про які має знати кожен
Радянщина головного мозку: 5 радянських звичок, які заважають якісно жити