Призводить до ожиріння печінки, а комусь і зовсім протипоказаний: чому не можна зловживати часником
Прийнято вважати, що часник - засіб від усіх хвороб. Його використовують як приправу та профілактику захворювань.
Щоправда, не завжди до такого методу профілактики підходять з розумом. У підсумку можна отримати не користь, а тільки шкоду.
Що лікує часник
У часнику містяться:
- білки;
- жири;
- клітковина;
- аскорбінова кислота;
- карбогідрат.
У складі багато мікро- і макроелементів, вітамінів, фітонцидів, ефірних олій і сполук.
Часник - чудовий дезінфектор і помічник у загоєнні ран. Також його вживання знижує ризик раку простати.
Згідно з деякими дослідженнями, щоденне вживання цибулі та часнику може знизити ймовірність розвитку раку на 50%. Усе через сірковмісну речовину - алліум.
Використовують його і для профілактики захворювань горла, легенів, нервової системи, подагри та суглобів. Лікує він і селезінку, виводить гази з організму, допомагає шлунку.
Шкода часнику
Усе корисно, якщо в міру. Так само і з часником. У великих кількостях він перетворюється на отруту. Насамперед страждає печінка. Якщо їсти часник 7 днів на тиждень, тоді підвищується ймовірність розвитку ожиріння печінки.
Ковтання зубчиків "як пігулку" - не приведе ні до чого доброго. Так можна пошкодити стравохід.
Протипоказання
Часник, за своєю природою, добре посилює апетит. Тому людям із зайвою вагою не рекомендується його вживання. Також не можна часник тим, у кого виразка шлунка і дванадцятипалої кишки. Власникам гастриту, геморою, хворих нирок, печінки та епілепсії він також під забороною.
Краще утриматися від часнику вагітним і жінкам, які годують грудьми.
Рекомендована доза
На день людині вистачить до двох зубчиків, щоб підтримувати імунітет. Максимум можна з'їсти до 5 зубчиків на день. Головне пам'ятати про норму на тиждень.
Читайте також:
Настає складний період із мокрим снігом і без сонця: яку погоду прогнозують різні сайт
Будете онлайн навіть без електроенергії: який роутер вибрати, щоб залишатися на зв'язку в блекаут