Смачна та поживна страва, яка під силу кожному: простий рецепт баношу зі шкварками та бринзою
Українська кухня багата на різноманітні смачні страви. Проте кожен регіон країни має свою окрему візитну картку. Рецепт-гордість Гуцульщини - банош, смачний, поживний, а головне, дуже простий у приготуванні.
Зробити його можна як за класичним рецептом, так і додати смажені гриби або шкварки. Пропонуємо універсальний рецепт, який сподобається вам та вашій родині.
Інгредієнти:
- молоко - 300 мл;
- кукурудзяна крупа - 150 г;
- печериці - 150 г;
- сало - 100 г;
- сметана - 200 г;
- бринза - 150 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування
1. Готуємо шкварки
Нарізаємо сало (не дуже тонко) та обсмажуємо його в сковорідці на середньому вогні 3-4 хвилини. Коли буде готове, викладіть сало на чисту тарілку, а топлений жир залиште в сковорідці.
2. Готуємо гриби
Підготуйте гриби для смаження: промийте їх у воді або витріть вологою серветкою та обріжте всі зіпсовані місця. Після цього наріжте та покладіть у сковорідку, де залишився жир із сала. Смажте гриби до напівготовності.
3. Додайте цибулю
Очистіть цибулю від лушпиння та помийте її. Далі наріжте кубиками й додайте до грибів. Смажте, поки цибуля не стане золотистою.
4. Налийте молоко та додайте сметану
У глибоку каструлю вилийте молоко, туди ж додайте сметану та трохи присоліть. Ретельно перемішайте та поставте каструлю на вогонь. Почекайте, доки молоко закипить.
5. Додайте крупу
Кукурудзяну крупу спочатку ретельно промийте. Додавайте її в каструлю невеликими порціями, ретельно помішуючи. Слідкуйте, аби не утворювалися грудочки. Після того, як додасте всю крупу, зменшіть вогонь і варіть 10-20 хвилин, поки каша не стане густою.
6. Наріжте невеликими шматочками бринзу та змішайте все
Наріжте бринзу та відкладіть її. Готову кашу насипте в тарілки. Зверху додайте шкварки, гриби та цибулю. Покладіть туди ж бринзу. За бажанням, можна присипати зеленню.Готово.
Смачний та ситний банош стане справжньою родзинкою на вашому столі. Смачного!
Читайте також:
Стародавній рецепт бурякового квасу, з якого готували борщ на Святвечір
Усю зиму не будете падати: що можна зробити зі своїм взуттям, не витративши багато грошей