• Головна
  • Смачна та поживна страва, яка під силу кожному: простий рецепт баношу зі шкварками та бринзою
14:40, 25 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Смачна та поживна страва, яка під силу кожному: простий рецепт баношу зі шкварками та бринзою

Смачна та поживна страва, яка під силу кожному: простий рецепт баношу зі шкварками та бринзою

Українська кухня багата на різноманітні смачні страви. Проте кожен регіон країни має свою окрему візитну картку. Рецепт-гордість Гуцульщини - банош, смачний, поживний, а головне, дуже простий у приготуванні.

Зробити його можна як за класичним рецептом, так і додати смажені гриби або шкварки. Пропонуємо універсальний рецепт, який сподобається вам та вашій родині.

Інгредієнти:

  • молоко - 300 мл;
  • кукурудзяна крупа - 150 г;
  • печериці - 150 г;
  • сало - 100 г;
  • сметана - 200 г;
  • бринза - 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування

1. Готуємо шкварки

Нарізаємо сало (не дуже тонко) та обсмажуємо його в сковорідці на середньому вогні 3-4 хвилини. Коли буде готове, викладіть сало на чисту тарілку, а топлений жир залиште в сковорідці.

2. Готуємо гриби

Підготуйте гриби для смаження: промийте їх у воді або витріть вологою серветкою та обріжте всі зіпсовані місця. Після цього наріжте та покладіть у сковорідку, де залишився жир із сала. Смажте гриби до напівготовності.

3. Додайте цибулю

Очистіть цибулю від лушпиння та помийте її. Далі наріжте кубиками й додайте до грибів. Смажте, поки цибуля не стане золотистою.

4. Налийте молоко та додайте сметану

У глибоку каструлю вилийте молоко, туди ж додайте сметану та трохи присоліть. Ретельно перемішайте та поставте каструлю на вогонь. Почекайте, доки молоко закипить.

5. Додайте крупу

Кукурудзяну крупу спочатку ретельно промийте. Додавайте її в каструлю невеликими порціями, ретельно помішуючи. Слідкуйте, аби не утворювалися грудочки. Після того, як додасте всю крупу, зменшіть вогонь і варіть 10-20 хвилин, поки каша не стане густою.

6. Наріжте невеликими шматочками бринзу та змішайте все

Наріжте бринзу та відкладіть її. Готову кашу насипте в тарілки. Зверху додайте шкварки, гриби та цибулю. Покладіть туди ж бринзу. За бажанням, можна присипати зеленню.Готово.

Смачний та ситний банош стане справжньою родзинкою на вашому столі. Смачного!

Читайте також:

Стародавній рецепт бурякового квасу, з якого готували борщ на Святвечір

Усю зиму не будете падати: що можна зробити зі своїм взуттям, не витративши багато грошей

Запасіться цими продуктами заздалегідь: як не залишитись на Новий рік без шампанського й не купити горошок за ціною золота

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банош #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...