• Головна
  • Як врятувати черствий хліб: повертаємо свіжість і економимо гроші
14:10, 9 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Як врятувати черствий хліб: повертаємо свіжість і економимо гроші

Як врятувати черствий хліб: повертаємо свіжість і економимо гроші

Часто виникає ситуація, коли не доїли вчасно хліб і він зачерствів. Безумовно, його можна згодувати птахам і поліпшити свою карму. А можна спробувати його відновити.

Не весь хліб можна реанімувати

Зробити знову м'яким можна будь-який хліб:

  • білий;
  • чорний;
  • цільнозерновий;
  • висівки;
  • багет;
  • та інші.

Не можна врятувати:

  • із пліснявою.

Краще не намагайтеся себе обдурити, адже навіть маленькі цятки можуть спричинити отруєння.

Як врятувати хліб

  • У мікрохвильовці

Викладіть одним шаром і накрийте кришкою для мікрохвильовки. 30 секунд і хліб м'який.

  • Пароварка або парова лазня

На пароварці тримайте хліб по одній хвилині з кожного боку. Аналогічний трюк можна зробити за допомогою парової бані.

  • У духовці

Деко застеліть пергаментом і змастіть кожен шматочок хліба водою або молоком. Розігрійте до 150 градусів і поставте хліб на 5-10 хвилин. Якщо у вас цілий буханець, тоді змочіть його і загорніть у фольгу. Томити в духовці потрібно буде до 15 хвилин.

  • На сковороді

Також змочіть молоком і покладіть на сковорідку. Її нічим не потрібно змащувати, просто під кришкою "готуйте" хліб на середньому вогні до 5 хвилин.

Такий хліб потрібно з'їсти одразу. Якщо він знову зачерствіє - бути йому сухарем.

Читайте також: 8 склянок води та 10000 кроків на день необхідні для організму: правда чи популярний міф

Кого з жінок торкнеться мобілізація в Україні: у ЗСУ та Міноборони назвали список професій, які підлягають призову

Зневоднення - безшумний вбивця: вплив на мозок, дослідження та рекомендації

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поради #хліб
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...