Борщ справжнього Гетьмана: у мережі розповіли стародавній рецепт
Борщ - легендарна українська страва. Її готували наші пращури і слава про неї поширилася на весь світ.
Мало хто знав про існування рецепта Гетьмана. Продукти для цього рецепта розраховані на велику каструлю. Рецепт розповів шеф-повар Анатолій Добровольский.
Інгредієнти для борщу:
- свинина з жировим прошарком - 1 кг;
- цибуля - 1 штука;
- велика морква - 1 штука;
- корінь петрушки - 1 великий;
- буряк - 3-4 середніх;
- лавровий лист;
- запашний перець;
- перець горошком;
- цукор - 4 столові ложки;
- картопля - 4 великих;
- качан капусти;
- томати у власному соку - 1 кг;
- квасоля готова - 400 гр;
- бурякова закваска - 500 гр;
- вода (бульйон) - 5-6 літрів;
- зелень і сметана для подачі.
Як приготувати справжній борщ
Відваріть свинину і доведіть до кипіння. Додайте цілу цибулину, лавровий лист і горошини перцю. Дайте проваритися ще приблизно 5 хвилин.
Дістаньте з каструлі та поріжте на шматочки зручного вам розміру.
Моркву, буряк і корінь петрушки наріжте соломкою. Обсмажувати їх не треба, а додайте в каструлю разом із м'ясом і залийте бульйоном (який залишився після варіння).
Варіть доти, доки буряк не буде готовим.
Капусту ріжте не дрібно, а крупно. Додайте лавровий і посоліть на свій смак. Варити потрібно до готовності капусти, а потім уже додати картоплю.
Суміш заливаємо буряковим заквасом і додавайте квасолю. Потім додайте цукор і томати (перетерті).
Страва готова. Залишилося прикрасити зеленню і додати густу сметану.
Читайте також:
Деформація і постійний ремонт: чому не можна зливати окріп у раковину
Як підсолодити кислі мандарини: незвичайний та швидкий спосіб