
В "Оселедця під шубою" з'явився серйозний конкурент: рецепт святкового салату "Луїза"

Святкове застілля - невід'ємний атрибут новорічних святкувань. А деякі страви вже встигли стати справжніми бестселерами: холодець, олів'є, оселедець під шубою тощо. Останній салат хоч і надзвичайно смачний, проте вже настільки давно займає своє місце на новорічному столі, що встиг приїстись багатьом українцям.
Саме тому пропонуємо вам альтернативний варіант надзвичайно смачного салату "Луїза" з оселедцем.
Інгредієнти:
- оселедець - 2 філе;
- варені яйця - 5 шт.;
- варена картопля - 3 шт.;
- невелика цибуля - 1 шт.;
- солоні огірки - 100 г;
- плавлений сир - 150 г.;
- зелена цибуля - 4 стручка;
- оцет 9% - 2 ч. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- олія – 2 ст. л.;
- майонез, сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування
Для початку відваріть картоплю та яйця. В останніх після чищення відділіть жовток від білка. Візьміть крупну терку та натріть на ній картоплю, яєчні білки й плавлений сир. Те ж саме зробіть із жовтками тільки на маленькій терці.
Також заздалегідь замаринуйте цибулю. Для маринаду змішайте олію, оцет, цукор і сіль.
Далі підготуйте оселедця. Дістаньте з риби кістки й мілко поріжте її на невеликі кубики. Також наріжте міленько зелену цибулю. Не забудьте зробити те ж саме з огірками, їх треба нарізати півколом.
Викладайте салат слоями:
- картопля;
- майонез;
- маринована цибуля;
- оселедець;
- майонез;
- яєчний білок;
- майонез;
- зелена цибуля;
- майонез;
- яєчний жовток.
За бажанням також можна додати печериці або консервований горошок.
Смачного!
Читайте також: 6 знаків Зодіаку, які значно примножать свої статки у 2023