• Головна
  • Новорічний стіл в умовах постійних відключень електроенергії: як не потрапити в халепу й підготуватися заздалегідь
16:20, 26 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Новорічний стіл в умовах постійних відключень електроенергії: як не потрапити в халепу й підготуватися заздалегідь

Новорічний стіл в умовах постійних відключень електроенергії: як не потрапити в халепу й підготуватися заздалегідь

Українці, навіть усупереч війні, готуються до Новорічних свят. Проте складне становище енергетичної інфраструктури, а як наслідок постійні відключення електроенергії в оселях завдають окремого клопоту господарям і господиням. Адже непрацюючий холодильник може стати на заваді нормальній підготовці до свят. Проте ми радимо не впадати у відчай, адже завжди є вихід: деякі страви можна приготувати заздалегідь, а деякі взагалі не готувати в цьому році.

Лайфхаками щодо приготування новорічних страв в умовах України розповіла кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич.

Коли починати підготовку?

Дарія рекомендує українцям враховувати той факт, що 31-го грудня цілком може не бути стабільного електропостачання. Крім того, ускладнить процес підготовки робочий день 30-го грудня, адже ця дата випадає на п'ятницю. Саме тому, розпочати підготовку краще за декілька днів до початку святкування.

Я починатиму підготовку 28 числа. Тому що дуже багато продуктів, які можна приготувати і спокійно зберігати на балконі, - каже блогерка.

Як правильно готувати "Олів'є"

Особливе місце на новорічному столі займає салат "Олів'є". Дарія Дорошкевич рекомендує цього року заздалегідь зварити всі потрібні овочі й зробити заготівлі. А також відварити яйця. До того ж, взимку, коли температура повітря доволі низька, ви можете зберігати продукти в будь-якому прохолодному місці. Також багато господинь вирішують зараз замінити ковбасу на відварене м'ясо, яке цілком може зберігатися 3-4 дні до приготування самого салату.

Горошок та ковбасу (якщо ви все ж готуєте з нею) краще додати вже перед тим, як подаватимете салат на стіл. Те ж стосується й майонезу. Пам'ятайте, що страви з ним можна вживати не більше 12-ти годин з моменту приготування.

Чи варто готувати "Оселедець під шубою"?

Таким же бестселером новорічного застілля є "Оселедець під шубою". Проте Дарія Дорошкевич радить цього року зрадити традиціям і відмовитись від цього салату взагалі. Як риба, так і майонез надзвичайно швидко псуються і є велика вірогідність, що ви просто не зможете з'їсти салат, поки він не зіпсувався.

До того ж, не варто готувати на цей Новий рік страви з запасом, адже вірогідність того, що вони будуть придатні до споживання тривалий час доволі мізерна.

Справа в тому, що у нас є така звичка готувати дуже багато, а потім їсти. Далі ми готуємо на Різдво, але цього року не варто так робити. Тому що знову ж таки не працює холодильник навіть 4 години, - наголосила Дарія Дорошкевич.

Тому краще підготуватися заздалегідь і розрахувати, скільки їжі потрібно саме вашій родині. Враховуйте, що, за даними дослідників, дитині потрібно на один раз 200 грамів їжі, а дорослій особі - 500 грамів. Звісно, ви можете приготувати трохи більше, але не перестарайтесь.

Читайте також: Як заощаджувати на опаленні за допомогою свічки: шукаємо витоки тепла у вашій квартирі використовуючи свічки або ароматичні палички

Денис Шмигаль відповів, чи буде світло в Україні на новорічні свята

Гроші на другу дитину: скільки виплачуватимуть у 2023 році

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новий рік #новорічний стіл #страви
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення