Як зберегти хліб свіжим до 3 тижнів: поради експертів
Збереження свіжості хліба та запобігання цвілі є проблемою для багатьох людей. Як правило, будь-який вид хліба стає неїстівним приблизно через 3-5 днів зберігання.
Ми зібрали поради експертів про те, як зберегти хліб свіжим до 3 тижнів.
Стебло селери
Експерт із споживчих товарів Том Черч рекомендує поміщати стебла селери в пакети для хліба, щоб захистити їх від плісняви.
«Якщо ви коли-небудь відкривали буханець хліба, щоб зробити бутерброд, і виявляли, що він покритий пліснявою, подумайте про те, щоб покласти гілочку селери в пакет із хлібом. Це може здатися дивним. Однак хліб вбере вологу, що виділяється селера тим самим збереже свою свіжість", - наголосив експерт.
Таким чином до стандартного терміну зберігання хліба можна додати +7 днів. Хліб не черствіє і не пліснявіє.
Зберігати у холодильнику
Співтовариство Frakking Creations поділилося унікальним лайфхаком, завдяки якому хліб залишається свіжим та без плісняви протягом 3 тижнів.
В оригінальній упаковці, в якій продається хліб, мають бути проколоті невеликі отвори для виходу вологи.
Отвір можна зробити ножицями та зробити невеликий надріз у верхній частині пакета. Зробіть ще кілька отворів у нижній частині.
"Невеликі надрізи в пакеті уповільнюють висихання хліба, тому відрегулюйте кількість отворів, щоб він не був занадто сухим або запліснявілим", - говорить експерт.
Щоб хліб довго зберігався, помістіть хліб в пакет і покладіть в холодильник. Це збільшує термін придатності до трьох тижнів.
Зберігання у закритому контейнері
Блогер Кері на TikTok рекомендує використовувати герметичні контейнери для хліба. Кришка з силіконовим ущільнювачем запобігає попаданню вологи.
Зберігання в морозильнику
Джилл Чарльтон, керівник відділу комунального харчування, рекомендує заморозити хліб. Це можна зробити з усією буханкою або поділити на порції.
Важливо, щоб температура в морозилці була досить низькою, і щоб хліб не торкався стінок.
Більшість видів хліба можна заморозити терміном до трьох місяців.
Хліб, який ви плануєте заморозити, має бути загорнутий у подвійну упаковку, щоб зберегти його смак свіжим. Потім можна загорнути його в харчову плівку, потім у фольгу, а потім знову в плівку. Не забудьте наклейку з датою заморожування. Такий хліб не рекомендується зберігати понад 6 місяців.
Читайте також: Багато паперових гривень почали вилучати з обороту: як виглядають ці банкноти і навіщо це роблять
16000 гривень фінансової допомоги від держави: хто з українців отримає нові виплати у 2023-му році
У новому році виплати отримають не всі: кого з ВПО позбавлять права на фінансову допомогу