Сода чи розпушувач: що обрати для тіста
Для пишної випічки господині використовують і соду, і розпушувач. У яке тісто додавати соду, а в яке розпушувач - читайте далі.
Чим відрізняється сода та розпушувач
Сода - речовина, яка активізується в поєднанні з кислотним інгредієнтом. Після цього в цій комбінації утворюється вуглекислий газ, який дає змогу випічці піднятися і стати легшою.
Розпушувач - речовина, в якій спочатку є і основа, і кислота, які беруть участь у піднятті продукту. Крім іншого, в розпушувач виробники додають крохмаль, він допомагає уникнути активації кислоти під час зберігання.
Що і коли використовувати
Сода і розпушувач не є взаємозамінними продуктами, тому потрібно запам'ятати прості правила додавання цих речовин.
Сода
Сода допоможе підняти те тісто, у складі якого вже є кислі продукти. Наприклад, кефір або кисле молоко.
Також соду можна погасити оцтом, лимонним соком, проте цей спосіб може надати тісту неприємного смаку, якщо прогадати з пропорціями.
Розпушувач
Для того, щоб підняти тісто без кислого середовища - краще використовувати розпушувач, а не погашену соду.
Змішайте розпушувач із сухими інгредієнтами та додайте до решти маси. Після цього почнеться реакція.
Читайте також: Як врятувати пересолену страву: найдієвіші способи виправити ситуацію
Залицяльники не дають їм проходу: 5 жіночих імен, які змушують серце чоловіків битися сильніше