• Головна
  • Сода чи розпушувач: що обрати для тіста
16:00, 10 січня 2023 р.
Надійне джерело

Сода чи розпушувач: що обрати для тіста

Сода чи розпушувач: що обрати для тіста

Для пишної випічки господині використовують і соду, і розпушувач. У яке тісто додавати соду, а в яке розпушувач - читайте далі.

Чим відрізняється сода та розпушувач

Сода - речовина, яка активізується в поєднанні з кислотним інгредієнтом. Після цього в цій комбінації утворюється вуглекислий газ, який дає змогу випічці піднятися і стати легшою.

Розпушувач - речовина, в якій спочатку є і основа, і кислота, які беруть участь у піднятті продукту. Крім іншого, в розпушувач виробники додають крохмаль, він допомагає уникнути активації кислоти під час зберігання.

Що і коли використовувати

Сода і розпушувач не є взаємозамінними продуктами, тому потрібно запам'ятати прості правила додавання цих речовин.

Сода

Сода допоможе підняти те тісто, у складі якого вже є кислі продукти. Наприклад, кефір або кисле молоко.

Також соду можна погасити оцтом, лимонним соком, проте цей спосіб може надати тісту неприємного смаку, якщо прогадати з пропорціями.

Розпушувач

Для того, щоб підняти тісто без кислого середовища - краще використовувати розпушувач, а не погашену соду.

Змішайте розпушувач із сухими інгредієнтами та додайте до решти маси. Після цього почнеться реакція.

Читайте також: Як врятувати пересолену страву: найдієвіші способи виправити ситуацію

Фантастично вдалий рік для 5 знаків Зодіаку: астрологи стверджують, що саме на цих людей очікує великий успіх у 2023 році

Залицяльники не дають їм проходу: 5 жіночих імен, які змушують серце чоловіків битися сильніше

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#випічка #розпушувач #сода
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...