Секрет радянських провідниць: інгредієнт, який таємно додавали в кожну чашку чаю
У радянському потязі однією з розваг і приємностей було купити чай у провідниці. Він відрізнявся особливим смаком, який більше ніде не можна було зустріти. Проте, мало хто знає, що такий ефект отримували, додаючи в чай трошки соди.
Чому так відбувалось?
У період Радянського Союзу населення на собі відчуло, що таке дефіцит. Серед таких товарів був і чай. Працівники потягів мали певну денну норму, яку вони могли використати протягом робочого дня. Проте, як ми розуміємо, цього не вистачало, аби забезпечити всіх бажаючих смачним напоєм.
Саме тому ЖД-працівники йшли на різноманітні хитрощі.
Якщо додати в чай трохи соди, колір напою стане більш насиченим, а тому заварки в такий чай можна покласти менше. Однак соди додавали все ж небагато, аби не викликати у пасажирів підозри та не змінити смак чаю.
Читайте також: Конденсат на вікнах більше не турбуватиме: допоможе "інгредієнт", який точно є в кожного