Підробка і фальсифікат: як навчитися бачити натуральний сир
Найчастіше підроблені продукти виявляються серед вершкового масла та сиру.
Зазвичай натуральний тваринний жир підміняють пальмовим, також додаючи в продукт інші шкідливі інгредієнти.
Однак відрізнити справжній сир від підробки все ж можливо, як - читайте далі.
Текстура - перший спосіб
Відламайте невелику скибочку сиру і спробуйте розкачати її між пальцями. Справжній сир буде ламатися на шматочки, фальсифікат - скачається як пластилін у кульку.
Температура - другий спосіб
Проведіть експеримент - залиште сир у місці з кімнатною температурою на півгодини. Натуральний сир за таких умов стане злегка жирним зовні, тоді як фальсифікований продукт - покриється краплями і блиском.
А для того щоб відрізнити підробку в супермаркеті - читайте склад. Компонентів має бути небагато і більшість із них зобов'язані бути натуральними. Позначка "сирний продукт" - вказує на ненатуральний сир насамперед.
Читайте також: Ніжна намазка з авокадо за 3 хвилини: рецепт смачного та поживного сніданку для всієї родини