Як змити з овочів увесь парафін і хімію: чим правильно мити
Безумовно, якщо ви купуєте овочі та фрукти у перевірених фермерів - вам ці поради, найімовірніше, не знадобляться. Не завжди є можливість ходити на ринок, тому багато хто купує овочі та фрукти в магазинах. Вони, своєю чергою, оброблені різною хімією.
Просто промити під водою - не завжди гарна ідея. Тому, давайте розберемося як правильно позбавлятися від такої хімії.
Хімія на овочах і фруктах із магазину
Найчастіше покривають яблука та груші. З овочів: перець, томати, баклажани та інші. Такі плоди легко розпізнати - вони мають привабливий блиск.
Змивати хімію можна простою щіткою або особливим розчином. Як його приготувати:
Візьміть дві столові ложки білого оцту і розчиніть у склянці води. Додайте столову ложку лимонного соку і перелийте в пульверизатор. Обприскуйте з усіх боків, а потім протріть паперовим рушником. Тільки після цього можна бути під проточною водою.
Можна замінити водним розчином оцту 1 до 1.
Як правильно видалити хімікати:
- Щільну і товсту шкіру апельсинів обприскують хімією, яка запобігає гниттю. Ошпарте їх окропом, а потім промийте проточною водою.
- Томати і персики можна промити дитячим милом, а потім простою водою.
- Коренеплоди потрібно витримувати у воді 15 хвилин, а потім потерти щіткою.
Читайте також: Про що розкажуть позначки на продуктах: як навчитися купувати якісне
Ніяких ватних паличок і одноразового посуду: в Україні просять розширити заборону на пластик