Напій буде безповоротно зіпсовано: чому не можна заливати каву окропом
Мало хто знає, але для приготування кави треба правильно підібрати температуру води, адже інакше напій може бути безповоротно зіпсований.
Кава - доволі вибагливий напій. Зіпсувати її смак може найменша похибка. А особливо важливим елементом приготування кавового напою є дотримання правильної температури води.
Експерти стверджують, що у жодному випадку для приготування кави не можна використовувати окріп. Адже у такому випадку ваш напій втратить свій насичений смак і неперевершений аромат. А тому ви не зможете сповна насолодитися кавуванням.
Якої температури має бути вода для приготування кави?
Для розчинної кави ідеальним варіантом буде вода температурою 90-95 градусів. Адже в складі кавової речовини є штучні компоненти, які самі по собі мають не надто приємний смак і запах. І вони значно посиляться, якщо каву залити окропом. Тому неправильна температура води може стати причиною зіпсованого напою.
А заварну мелену каву спеціалісти радять узагалі заливати холодною водою, аби дати їй можливість розкрити всі свої властивості. І тільки після цього починати варити. Таким чином її природній смак та аромат будуть збережені й ви отримаєте неперевершену справжню каву.
Читайте також: Військовозобов'язані українці отримуватимуть повістки нового зразка: що змінилось
Штрафи до 17 тисяч гривень: за що ще каратимуть українських водіїв