Спочатку "зацукрити", а потім засолити: рецепт найсмачнішого сала від досвідчених кухарів
Сало - один з найпопулярніших продуктів національної української кухні. Існує безліч кулінарних шедеврів, які можна приготувати з його допомогою. До того ж, сало цілком може виступати і як окрема страва. Його солять, маринують, смажать, запікають і ще багато-багато всього.
Якщо ви вирішили засолити сало, і хочете, щоб воно було смачним та ніжним, не забудьте додати цукор. Як правильно це робити - читайте далі.
Інгредієнти для засолювання сала:
- сало – 1 кг;
- цукор – 150 г;
- сіль – 0,5 кг;
- часник – 5 зубків;
- лавровий лист – 3 шт.;
- паприка – 1 ч. л.;
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
- чорний мелений перець – 1 ч. л.
Спосіб приготування
1 етап
1. Наріжте невеликими шматками сало.
2. Кожну окремо частину обваляйте в цукрі й накрийте сало пергаментом.
3. Його треба залишити на добу в холодному місці "зацукритись".
2 етап
1. Поки сало чекає свого часу, приготуйте приправу. Змішайте сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі, подрібнені лавровий лист і часник.
2. Обмийте сало від цукру та просушіть його.
3. Візьміть суміш спецій і натріть ними сало. Складіть усе в посудину, яку можна закрити, наприклад банку.
4. Поставте сало в холодне місце й залиште на тиждень.
Через сім днів ви отримаєте ніжне та апетитне сало, яке точно стане родзинкою вашого столу, особливо якщо подати його з цибулькою та ржаним хлібом. Смачного!
Читайте також: Смак, який поверне вас у дитинство: рецепт вафельного торта з горіхами за 2 хвилини
Магнітні бурі в лютому: дуже потужні та небезпечні. Названі небезпечні дати та поради як вберегтися
В Україні збільшать суму грошової допомоги по безробіттю для певних категорій громадян