
Шедевр італійської кухні прямо у вас вдома: як приготувати популярний салат "Панцанела"

У світі існує величезна кількість різноманітних рецептів салатів. Якісь більш популярні в одних країнах, деякі користуються попитом у інших. Проте не всі вони мають таку ж кількість шанувальників, як "Цезар" або "Олів'є".
Останнім часом усе більше і більше господинь звертають свою увагу на простий, але надзвичайно смачний італійський салат «Панцанела».
На своїй батьківщині цей рецепт такий же популярний, як паста або піца. Пропонуємо й вам спробувати шедевр італійської кухні прямо в себе вдома.
Вам знадобляться:
- батон;
- помідори чері;
- жовті помідори;
- фіолетова цибуля;
- огірки;
- солодкий перець;
- часник.
Для соусу:
- оливкова олія – 50 мл;
- мед – 1 ч.л.;
- оцет, або лимонний сік – 1 ст.л.;
- зерниста гірчиця - 1 ч.л.;
- сіль, перець – на смак.
Спосіб приготування
Кількість овочів у салаті залежить тільки від вашого бажання. Хтось хоче бачити там більше помідорів чері, а хтось огірків.
1. Для початку поріжте овочі:
- огірки - кубиками;
- цибулю й солодкий перець - соломкою;
- жовті помідори - часточками;
- помідори чері розріжте навпіл.
Покладіть їх у ємність.
2. Також кубиками наріжте батон і підсмажте його на сковорідці, аби утворились сухарики. Туди, до речі, можна додати часник.
3. З'єднайте в невеликій тарілці чи іншій ємності оливкову олію, мед, оцет (або лимонний сік) і гірчицю. Перемішайте й полийте отриманою сумішшю салат.
4. Посоліть і поперчіть на смак.
Бажано дати салату пів години настоятися. Перед тим, як подавати на стіл, додайте в нього сухарики. Також можна покласти декілька гілочок базиліку.
Читайте також: В Україні з'явилася підробка на туалетний папір "Обухів 65": на що звертати увагу при купівлі
Видихаємо: повісток у "Дії" не буде
Нова схема шахраїв: неіснуюча допомога від міжнародних організацій