Дієтолог застерегла від вживання продуктів, які викликають запальні процеси в організмі: від них потрібно відмовитись
Дієтолог Юлія Гудима повідомила на своїй сторінці в Instagram, що дуже часто люди ведуть здоровий спосіб життя, але разом із тим вони скаржаться на проблеми зі шкірою, слабкість та труднощі зі зниженням ваги. Найчастіше причина криється в шкідливих продуктах, які можуть спричинити хронічні запальні процеси.
Чому виникає запалення?
Запалення є захисною реакцією людського організму, що спрямована на подолання чужорідних факторів: вірусів, бактерій та токсинів.
Дуже часто запалення стають хронічними і в майбутньому здатні спричиняти страшні хвороби (діабет, сильні депресії, а можливо навіть хворобу Альцгеймера).
Ще у 2018 році в журналі Nutrition in Clinical Practice опубліковано дослідження, що підтверджує, що їжа, яку ми вживаємо, є одним з основних факторів запалення, - каже лікар.
Які ж продукти харчування є такими шкідливими?
Рафіновані крупи
Біла мука, випічка з неї, крупи та пластівці, які запарюють окропом точно не є корисними. Більше того, ці продукти діють подібно до цукру, бо значно підвищують рівень глюкози, запальних цитокінів, інсуліну, тощо.
Цукор
Цей продукт не лише провокує запалення, а й веде до скорішого старіння організму. Тож фахівці радять замінити його на не менш смачні та корисні природні сухофрукти та мед, що при однаковій калорійності знижує рівень С-реактивного білка та дає змогу якомога скоріше знизити вагу.
Смажені продукти
Ці харчі готуються за дуже високих температур і в цьому їхня головна шкода. Готуйте на пару, варіть чи тушкуйте ваші страви і ваше харчування точно стане кориснішим.
Читайте також: Як вибрати натуральний сир хорошої якості а не підробку: на що потрібно звернути увагу
"Розслаблятися не варто", фахівець Укргідрометцентру попереджає про можливі морози в березні
Порятунок знайдено: як найпопулярніша спеція на вашій кухні здатна протистояти плісняві та грибку