
Тепличні проти консервованих: які овочі шкідливіші для організму

Робити заготівлі на зиму є давньою традицією нашого народу. І навіть сьогодні, коли на полицях магазинів та прилавках ринків панує повна достаток у будь-яку пору року, багато господинь не шкодують літніх вихідних чи частини відпустки на закатування овочів. При цьому, віддаючи перевагу «своєму, домашньому», не багато хто замислюється про користь чи шкоду такої продукції.
Консервація – шкода чи користь?
Процес приготування маринованих та консервованих кабачків, помідорів, огірків та інших овочів передбачає використання великої кількості солі, оцту, цукру. Як відомо, ці інгредієнти не найкраще впливають на наш організм.
Крім того, тривала теплова обробка овочів практично повністю позбавляє їх вітамінів, мікро- та макроелементів, клітковини. Тобто в результаті, витративши чимало часу та зусиль, ми отримуємо не тільки марний, а й шкідливий продукт (хоча дуже смачний та апетитний, з цим не посперечатися).
А що ж із тепличними овочами?
З огляду на це, овочі з теплиць, на відміну від консервованих, можна вважати майже ідеальними щодо впливу на здоров'я. Хоча деякі вважають їх «хімічними», «накачаними нітратами», у таких продуктах міститься багато корисних речовин, яких так потребує організм взимку, та цінної клітковини. Тому в помірній кількості їсти їх не шкідливо.
Є й альтернатива
На жаль, вартість свіжих огірків та помідорів взимку не всіх може задовольнити. Однак, як вважають фахівці зі здорового харчування, замість закочування для заготівлі на зиму можна застосовувати такий спосіб, як заморожування. Він дозволяє зберегти цінність продуктів майже повною мірою.
Ще один варіант – квашені овочі та фрукти, при приготуванні яких відбуваються процеси бродіння та ферментації. Такі продукти також смачні та корисні, сприятливо впливають на імунітет.
Читайте також: Виплати понад 4400 гривень: кому з українців передбачені значні надбавки до пенсіїю
Читайте також: В Україні подешевшала популярна крупа: скільки коштує тепер