
Навіщо в СРСР додавали сіль в олію: лайфхак від наших бабусь

У Радянському Союзі соняшникова олія користувалась надзвичайним попитом та була на кожній кухні. Не рідко можна було зустріти таке масло з додаванням солі. Для чого це робили - читайте далі.
Навіщо в СРСР в олію додавали сіль
У містах жителі купували соняшникову олію в скляних пляшках, металевих банках або картонних пакуваннях. У селах часто самостійно давили її й зберігали в бетонах і бутилях. Такий популярний продукт, зазвичай, мали про запас, а тому важливо було, аби олія зберігала свої властивості й чудовий смак протягом тривалого часу.
Сіль, яку додавали в олію, слугувала чимось на кшталт консерванта й не давала соняшниковому маслу гіркнути й псуватись. Оскільки поставити ту кількість олії, яка була, в холодильник можливості не було та й холодильники були відносною рідкістю, наші бабусі послуговувались доволі незвичним, але надзвичайно дієвим методом - додавати в олію сіль.
Інколи цей метод використовували на самих підприємствах, адже спроби покращити якість олії під час виробництва не увінчалась серйозним успіхом, і таким чином намагались подовжити життя більш дешевим та менш якісним варіантам олії.
Читайте також: Як легко розрахувати реальну витрату пального будь якого авто та скоротити його: проста формула та рекомендації
Компенсація за житлово-комунальні послуги від держави в розмірі 50%: хто та як може отримати
Мобілізація в Україні: ця категорія чоловіків має 100% бронь від мобілізації