
Знищення усіх корисних речовин: 5 продуктів, які не варто варити або смажити

Багато хто намагається вживати у їжу продукти, найбільш багаті на вітаміни та мінеральні речовини. Особливо це актуально зараз, у період весняного авітамінозу.
Але, продумуючи корисне меню, не всі враховують, що деякі продукти при термічній обробці майже зовсім лишаються цінних речовин.
Тому варто знати, які продукти варто їсти в сирому вигляді, без смаження та відварювання.
Буряк
Головна цінність цього овочу – велика кількість фолієвої кислоти, важливої речовини для нашого кровотворення. При тривалому відварюванні буряку близько 30% цього компоненту втрачається. Тому краще готувати страви з сирого овочу або проварювати його зовсім трохи.
Помідори
Помідори містять такі корисні компоненти, як магній та цинк, необхідні для нормальної роботи нервової системи та м’язів. Будь-яка термічна обробка повністю позбавляє помідори цих мінеральних речовин.
Болгарський перець
Болгарський перець займає лідируючу позицію серед овочів за вмістом вітаміну С – незамінного елементу для підтримки здоров’я. Термічна обробка знищує всю користь цього продукту в рази.
Броколі
Цей овоч також містить деякі важливі елементи, серед яких – вітамін К, що допомагає зміцнити кістки, та антиоксиданти, що продовжують нашу молодість. Після смаження або відварювання залишається тільки близько 40% цінних речовин.
Часник
Часник – відомий засіб у боротьбі з різноманітними вірусами. Він багатий на вітаміни С, РР, В, холін. Однак лише у сирому вигляді продукт зберігає свою користь. Смажений часник здатен лише додати страві пікантний аромат.
Імбир
Імбир – кладезь вітамінів А, C, B1, B2 та інших сполук, підтримуючих наш імунітет. Але, як і у випадку з часником, від них майже нічого не залишається після термічної обробки. Тому краще використовувати його сирим.