• Головна
  • На якій олії корисніше смажити: відповідь експерта здивувала та спантеличила
13:27, 20 березня 2023 р.
Надійне джерело

На якій олії корисніше смажити: відповідь експерта здивувала та спантеличила

На якій олії корисніше смажити: відповідь експерта здивувала та спантеличила

Людей, які дбають про своє здоров’я та цікавляться основами корисного харчування, хвилює питання: яку олію краще вибрати для жарки, щоб отримати від продуктів максимальну користь.

Відповідь на нього дала своїм підписникам кулінарний блогер із Києва Дар'я Дорошкевич в Instagram.

Експертка повідомила:

Ні на якій. Ось так. Не може бути корисного смаження. Без ілюзій.

Крім того, у коментарях вона зазначила, що "корочка на будь-якому продукті – не про користь".

Натомість Дар'я пропонує заміняти смаження на більш низькотемпературну обробку. Адже основна шкода провокується високою температурою смаження.

Способи приготування продуктів із користю для здоров'я

Тушкування

Цей спосіб потребує якісної пательні із товстим дном і середнього вогню на початку процесу. На пательню треба налити будь-яку олію, що має температуру димлення до 200 градусів (виноградна, оливкова, кокосова). Потім викласти продукт і майже одразу додати рідину (воду, томат, сметану). Накривши кришкою, треба зробити мінімальний вогонь і тушкувати до готовності.

Запікання

При цьому процесі можна використовувати олію, можна – не використовувати. Треба враховувати, що чим нижча буде температура в духовці, тим довше треба готувати, але і їжа буде кориснішою. Тобто шматок м'яса краще запікати 4 години при температурі 160, ніж 2 години при 175.

Припускання

Даний спосіб передбачає використання мінімуму олії, вогонь – нижче за середній. Продукт на пательні треба накрити кришкою, можна додати трохи води. Коли почне з’являтись світло-золотиста скоринка, його треба перевернути на інший бік і знов накрити кришкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#олія #смажити #користь олії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...