• Головна
  • Зелені, жовті та коричневі банани: у чому різниця та які корисніші для споживання
13:28, 28 березня 2023 р.
Надійне джерело

Зелені, жовті та коричневі банани: у чому різниця та які корисніші для споживання

Зелені, жовті та коричневі банани: у чому різниця та які корисніші для споживання

Колір бананів визначається ступенем їх стиглості, при цьому і користь цих тропічних фруктів також залежить від цього. Справа в тому, що зелені, жовті та коричневі банани різняться за смаком, консистенцією, а також за вмістом вітамінів та інших сполук.

Перш за все, банани ціняться за великий вміст калію – мікроелементу, що протидіє гіпертонії. Крім того, в них міститься магній, білок, клітковина, вітаміни групи В. Кількість цих та інших речовин у складі фрукту залежить від його стиглості.

Розберемося, на якій стадії "життя" їх краще вживати, щоб отримати максимальну користь для організму.

Зелені банани - недостиглі

Такі банани досить тверді та не солодкі, адже містять найменше цукру і найбільше крохмалю. Це ідеальний варіант для тих, хто страждає на діабет або дотримується дієти. Вони доволі добре засвоюються, до того ж сприяють зниженню рівня цукру в крові та поліпшенню функціонування шлунково-кишкового тракту.

Зелені банани можна вживати в сирому вигляді, а також використовувати для приготування деяких страв: супи, рагу, пюре.

Жовті банани – повністю дозрілі

Яскраво-жовті, однорідного кольору, без зелені та плям банани дуже солодкі, м’які та смачні. Вони містять багато клітковини та вуглеводів, завдяки яким при споживанні банани швидко насичують. Тому такий варіант може бути гарним та зручним продуктом для перекусу в будь-яких умовах.

Особливо рекомендуються стиглі банани дітям та усім під час хвороб – для поповнення запасів корисних речовин в організмі.

У жовтих бананах більше цукру і менше крохмалю, ніж у зелених. Крім вживання у сирому вигляді, їх можна використовувати для приготування мусів, кремів, печива.

Коричневі банани - перезрілі

Чим темніша шкірка банану, тим фрукт солодший і має багатіший смак. М'якоть його зазвичай дуже ніжна і чутлива до будь-якого зовнішнього впливу. Коричневі банани, попри не дуже привабливий вигляд, є дуже корисними. Вони містять багато антиоксидантів, а також фібрин, завдяки яким зменшується ризик онкозахворювань та поліпшується травлення.

Коричневі банани – ідеальні для приготування різноманітних десертів: торти, кекси, муси. Вони чудово поєднуються з млинцями та можуть додаватись до вівсянки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#банани #колір банана
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...