• Головна
  • Їсти з обережністю: яку кашу визнано найменш корисною з усіх
16:30, 23 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Їсти з обережністю: яку кашу визнано найменш корисною з усіх

Їсти з обережністю: яку кашу визнано найменш корисною з усіх

Змалку нас вчили їсти кашу, запевняючи в її безкомпромісній користі. Та як і всі продукти, каші також можуть бути не дуже корисними і вимагати певних обмежень щодо свого вживання.

У цьому матеріалі ми розкажемо про трійку найшкідливіших каш, надмірна присутність яких у раціоні може зіграти з вами злий жарт.

Отож, з найбільшою обережністю треба ставитися до кукурудзяної каші - саме її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. Високий вміст глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може позначитися на фігурі й спричинити різкий набір ваги.

Разом з тим кукурудзяна каша здійснює і позитивний вплив на здоров’я: зміцнює імунітет, насичує організм енергією і виводить холестерин.

Друге місце за ступенем некорисності посідає манна каша. Порівняно з іншими видами каш, вона містить у 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, більше крохмалю та мало білка.

І третьою найбільш шкідливою кашею з усіх по праву можна вважати рисову. Особливо ту, що приготовлена з білого шліфованого рису, який під час обробки втрачає майже всі вітаміни. Саме тому краще надавати перевагу стравам із необробленого коричневого рису. Та не варто забувати і про корисні властивості цієї крупи: вона безпечна для алергіків і не містить глютену.

Яка каша найкорисніша

Коли ми уже згадали про найшкідливіші каші, то варто назвати і ту, в якій міститься найбільше користі. І це звання заслужено отримує гречка: особливо, якщо вона зварена на воді. Така каша буде чудовим джерелом повільних вуглеводів, а також відмінно підійде діабетикам через низький глікемічний індекс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#каша #шкідлива
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...