• Головна
  • Не буде користі: як не потрібно готувати овочі
16:15, 27 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Не буде користі: як не потрібно готувати овочі

Не буде користі: як не потрібно готувати овочі

До сімейства капустяних належить безліч плодових рослин, усім добре відомих, - капуста, бруква, редис, редька, хрін і гірчиця.

Ці продукти популярні в українській кухні і готують їх господині за найрізноманітнішими рецептами.

На своїй сторінці в Інстаграмі нутриціологиня Світлана Ворошилова розповіла багато цікавого про капустяні та про те, як не варто готувати овочі з цього сімейства.

Рослини з родини капустяних містять глюкозинолати.

Це група органічних сполук, що містять похідні глюкози, азот і сірку. Саме сірці капустяні завдячують своїм запахом, який з'являється, якщо розжувати редиску або капустяний лист.

Світлана Ворошилова розповіла:

Саме сірковмісні сполуки руйнуються в процесі інтенсивної термічної обробки. Тому такі овочі краще не варити і не смажити - в них просто не залишиться корисних речовин, вони зруйнуються. Зі свіжих капустяних виходять чудові салати, ці овочі можна бланшувати і готувати на пару. За таких способів приготування вони принесуть організму максимальну користь.

Як не можна готувати овочі

Експертка попередила, що під час термічної обробки ці корисні речовини в овочах майже повністю руйнуються.

Тому, так, мені боляче дивитися, як ви варите броколі, або робите з неї якусь брокопіцу, - зазначила нутриціолог.

Найкраще - приготувати на пару, або бланшувати. Або з'їсти салат зі свіжої капусти (якщо дозволяє ШКТ).

Саме тому ви в мене тушковану капусту бачите не часто, а свіжу - часто, - резюмувала Сніжана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#овочі #користь #як варити
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...