
З цим інгредієнтом ваші котлети смакуватимуть по-новому

Якщо додати у м’ясний фарш один незвичний інгредієнт, страва гарантовано вийде м’якою, соковитою та ніжною, а рідні ще не раз проситимуть повторити цей шедевр. Ідеться про ніщо інше, як про харчову соду.
Коли можна використовувати соду
Соду можна використовувати, якщо ви збираєтеся смажити котлети. Для відварювання або тушкування додавати цей складник непотрібно.
Чи має значення, яке м'ясо використовується у страві
Котлети з курки або індички самі по собі ніжні та м'які, тому в соді немає сенсу. Додайте її, якщо готуєте страву зі свинини, яловичини чи м'ясного асорті. Ці види м'яса жорсткіші, тому сода зробить свою справу.
Крім того, вона усуває характерний запах телятини, який багатьом не подобається.
Які властивості соди
Сода здатна зробити м'ясо м'яким, соковитим та усунути сторонні «аромати». При чому підходить цей прийом не лише для котлет, але і для інших страв з м’яса, які потрібно обсмажувати.
Коли додавати соду
Тоді, коли ви солите та додаєте улюблені спеції. Пропорції — на 500 грамів м'яса потрібно ½ чайної ложки соди. Потрібно добре перемішати фарш і залишити його на пів години.
Секрет у цьому, що під впливом високої температури сода входить у реакцію. Вона пом'якшує волокна м'яса і рятує страву від неприємних запахів.