
Незвичний смак улюбленого гарніру: що треба додати у гречку

Гадаєте, що удосконалити смак гречки можна тільки додавши побільше масла? Проте це не так.
Є ще один знайомий усім господиням інгредієнт, у поєднанні з яким стандартний, проте дуже корисний гречаний гарнір заграє новими смаковими барвами. І це куркума.
Готуємо гречку з куркумою
Нам знадобиться:
- 1 склянки гречки;
- 2 склянки води;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. куркуми;
- щіпки солі.
Покрокова інструкція
Для початку крупу ретельно промивають, а потім просушують. Зробити це можна на розпеченій сковороді. Цей трюк ще краще розкриє аромат гречки.
Далі основний інгредієнт засипають у каструлю та заливають водою.
Коли каша почне кипіти, вогонь зменшують до мінімуму. Воду підсолюють та варять 7 хв.
Поки готується гречка, вершкове масло розминають виделкою і змішують із куркумою.
Олію відправляють у каструлю і варять ще 5 хв.
Коли каша звариться, її не поспішають розкладати по тарілках. Гречку накривають кришкою та дають настоятися ще 3-4 хв.