Як приготувати пишні та смачні оладки: найпростіший рецепт на кефірі
Фото: Freepik
Існує думка, що пишні оладки можна приготувати тільки з використанням дріжджів, а це для багатьох – зайвий час та клопоти. Але насправді дуже смачні, м'які та пухкі оладки готуються легко і без дріжджів. Для цього потрібні кефір та сода.
Секрети приготування пишних оладок
Потрібно пам'ятати декілька важливих моментів, які впливають на якість страви:
- не можна забивати тісто борошном;
- кефір потрібно використовувати кімнатної температури або ледве теплим;
- соду треба додавати в останню чергу;
- перед смаженням потрібно дати тісту трохи постояти.
Рецепт оладок на кефірі
Знадобляться такі інгредієнти:
- кефір - 250 мл;
- яйце – одна штука;
- цукор – 1 ст. ложка з гіркою;
- ванільний цукор – третина чайної ложки;
- сода – третина чайної ложки;
- борошно – приблизно 230 г;
- сіль – щіпка;
- олія.
Спочатку потрібно розбити в мисці яйце, додати звичайний та ванільний цукор, сіль. Потім влити кефір і, перемішуючи, поступово додавати просіяне борошно.
Консистенція тіста має бути такою, щоб воно сповзало з ложки.
У самому кінці додаємо соду (не гашену), ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто "відпочити" на 15 хвилин, більше його не перемішуємо.
Під час смаження тісто потрібно викладати ложкою у гарячу олію. Смажити слід на середньому вогні до рум'яності – з одного боку, а потім з іншого.