
Біляші з кабачка: рецепт страви з незвичайного тіста

Фото: Freepik
У розпалі сезон кабачків, ціна на цей овоч невисока, а отже, зараз саме час для пошуку нових оригінальних рецептів. З кабачків можна приготувати тісто, яке стане основою для біляшів.
Інгредієнти для кабачкових біляшів:
- Великий кабачок - 1шт;
- Яйця - 2 шт.;
- Борошно з твердих сортів пшениці (дурума) - 100 г;
- Фарш із яловичини - 300 г;
- Молоко - 100 мл;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Часник - 2 шт;
- Олія рослинна -1 ст. ложка;
- Спеції - сіль, перець мелений за смаком.
Приготування покроково
Кабачок помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Додати трохи молі та залишити на чверть години. Цибулю та часник очистити, подрібнити та додати до яловичого фаршу. Перемішати, додати за смаком сіль і перець, обсмажити на соняшниковій олії 10-12 хвилин.
Щоб прибрати з підсмаженого фаршу надлишки жиру, викласти його на паперові рушники і злегка промокнути.
Тертий кабачок віджати, додати борошно і яйця. Якщо тісто вийшло занадто густим, можна додати кілька ложок молока. Антипригарну сковорідку прогріти, протерти дно серветкою, змоченою в рослинній олії. Викласти на сковороду трохи тіста, потім фарш і знову тісто. Смажити до появи золотистої скоринки.