• Головна
  • Оцет поза конкуренцією: з чим їли пельмені в радянському минулому
17:00, 19 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Оцет поза конкуренцією: з чим їли пельмені в радянському минулому

Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Прихильників здорового харчування стає дедалі більше, а пельмені, як відомо, в меню ЗСЖників не входять.

Тенденції в раціонах змінюються, мода на певні продукти приходить і йде, а пельмені, як і раніше, для багатьох залишаються однією з найулюбленіших страв.

Зараз пельмені, здебільшого, їдять з майонезом або сметаною, а ось старше покоління вважало за краще додавати оцет. Багато хто ще пам'ятає, як у радянських закладах громадського харчування на столах можна було побачити ємності з розведеним оцтом.

Дійсно, ще кілька десятків років тому саме оцет був найпопулярнішою добавкою до улюбленої страви.

Чому додавали оцет

Потрібно сказати, що оцет здебільшого додавали в розведеному вигляді - у пропорції 1:1. Оцет надавав м'ясній начинці легкий пікантний смак. Але найпростіша відповідь на запитання "чому додавали оцет?" - це дешевизна цього продукту.

У радянських їдальнях можна було придбати і сметану, але багато хто з міркувань економії обирав саме оцет.

У такому виборі, крім економії, були й інші плюси:

  • оцет містить пектин і вітаміни групи В;
  • вживання невеликої кількості оцту допомагає впоратися з похміллям;
  • сприяє швидкому виникненню відчуття ситості.

Пельмені за старим рецептом

Пельмені потрібно зварити, як зазвичай, після закінчення приготування відкинути на друшляк, висипати в каструлю, додати трохи вершкового масла. Найсмачніша добавка до пельменів виходить, якщо змішати ложку столового оцту з трьома ложками олії, і додати за смаком сіль і перець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#оцет #пельмені #інгредієнт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...