
Ідеальні пропорції для приготування консервованих огірків: класичний рецепт, перевірений роками

Найпопулярнішими овочами для консервування є помідори та огірки. У кожної господині є свої рецепти маринаду. Саме його склад впливає на смак готового продукту. Зараз саме час готуватися до зими, і один з етапів - консервування овочів і фруктів.
Можна використовувати для приготування "сімейні" рецепти, які переходять від бабусь до мам, а від мам до дочок. А ще можна приготувати консервовані огірки за класичним рецептом.
Ідеальні пропорції інгредієнтів
Для приготування бездоганних огірків знадобляться такі продукти:
- невеликі огірки - 10-12 штук;
- чорний перець - кілька горошин;
- часник - два зубчики;
- морква - кілька кружечків;
- кріп - 1 парасолька;
- хрін - невеликий шматочок;
- листя дуба і смородини - по 1-2 штуки;
- лавровий лист - 2 штуки.
Кількість інгредієнтів вказано для приготування огірків у літровій банці.
Для приготування маринаду (з розрахунку на банку 1 літр) знадобиться:
- оцет - 2 столові ложки;
- цукор - 1 столова ложка;
- сіль - 1 столова ложка.
Як приготувати маринад
Воду налити в каструлю, додати всі інгредієнти і поставити на середній вогонь. Довести суміш до кипіння. Огірки попередньо замочити в холодній воді на кілька годин. У підготовлену банку скласти всі підготовлені інгредієнти, потім покласти в банку огірки щільним шаром. Залити все гарячим маринадом і закрити кришкою.
Після закручування банки потрібно перевернути догори дном - вони мають остигати в такому стані. Через 12-15 годин банки з огірками потрібно винести в прохолодне місце.