• Головна
  • Чому варто обсмажувати гречку перед варінням: секрети професійних кулінарів
14:40, 31 серпня 2023 р.

Чому варто обсмажувати гречку перед варінням: секрети професійних кулінарів

Чому варто обсмажувати гречку перед варінням: секрети професійних кулінарів

Гречана крупа – один з найкорисніших продуктів, на основі якого можна приготувати безліч смачних страв. Її можна варити на воді або на молоці, заправляти вершковим маслом або засмажкою, поєднувати з м'ясом та овочами.

Найпростіший спосіб приготування гречки передбачає чотири простих кроки: промивання, заливання водою у пропорції 1:2, підсолювання, варіння до готовності. Проте професійні кухарі та досвідчені господині використовують ще один важливий етап – прожарювання гречки.

Навіщо смажити гречку

Перед варінням гречку обсмажують на сухій пательні, що дозволяє отримати такі ефекти:

  • посилюється аромат крупи завдяки виділенню з неї гречаної олії;
  • крупа стає розсипчастою, не буде злипатись при варінні;
  • з крупи виділяється зайва волога, яка могла накопичитись через неправильне зберігання.

Як правильно обсмажувати гречку

Для правильного обсмажування гречки потрібно:

  • промити крупу для видалення пилу;
  • розігріти сковороду;
  • висипати на неї гречку і обжарювати, постійно помішуючи;
  • жарити до повного висихання крупи.

За бажанням обсмажувати гречку можна не на сухій сковороді, а з додаванням невеликої кількості вершкового масла або олії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гречка #обсмаження гречки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...