Улюблене лакомство з минулого: як правильно приготувати Тістечко "Картопля". Класичний рецепт
"Картопля" - тістечко, яке люблять і дорослі, і діти, але мало у кого виходить зараз приготувати його дійсно смачно. Все через тонни рецептів, де кулінари пропонують технологію кожен свою, проте, ми знайшли "той самий" перелік інгредієнтів і рецепт.
Про це повідомляє УНІАН.
Тістечко "Картопля" - (класичний рецепт) СРСР
Інгредієнти:
- сухарі здобні - 200 г;
- масло вершкове - 120 г;
- молоко - 125 мл;
- какао-порошок - 3 ст. л;
- цукор - 100 г;
- коньяк - 1 ст. л. (за бажанням),
- цукрова пудра - 1 ст. л.
Записуйте правильний рецепт - тістечко "Картопля" потрібно готувати тільки так.
Здобні сухарі перебити в м'ясорубці або блендері, в сотейник висипати цукор. Додати 2 ст.л какао-порошку, влити молоко. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Вам потрібно зробити так, щоб маса була однорідною - без грудок.
У цю шоколадну суміш викласти масло, перемішати, а потім залити отриманою масою сухарі. Ще раз перемішати і залишити на 20-30 хвилин, поки сухарі не просочаться. Після охолодження і просочення сформуйте з цього тесту тістечка круглої або овальної форми. Насипте в миску ще одну столову ложку какао-порошку і цукрової пудри. Обваляйте формочки в цій суміші і подавайте до столу.
ЧИтайте також: