• Головна
  • Варена кукурудза: скільки і як правильно її зберігати
13:24, 4 серпня

Варена кукурудза: скільки і як правильно її зберігати

Варена кукурудза: скільки і як правильно її зберігати

Варену кукурудзу можна не лише їсти в качанах. Також її можна смажити на грилі, консервувати, обробити зернятка для салатів. При цьому важливо знати, як слід зберігати кукурудзу, щоб вона довше була придатна для споживання.

Скільки часу можна зберігати варену кукурудзу

Час зберігання вареної кукурудзи залежить від температурного режиму:

  • за кімнатної температури – до 10-12 годин;
  • у холодильнику — два-три дні;
  • у морозильній камері — протягом кількох місяців.

Як зберігати варену кукурудзу в холодильнику

Щоб кукурудза не втратила соковитість під час зберігання в холодильнику, потрібно:

  • обмотати качани харчовою плівкою та покласти в холодильник;
  • зберігати кукурудзу в каструлі у воді, в якій вона варилася.

Крім того, в холодильнику кукурудзу можна зберігати кілька місяців. Для цього слід зробити наступне:

  • відокремити зернятка;
  • зібрати їх у банку;
  • залити розчином окропу з сіллю (пропорція - 1 ч. л. на 1 л) так, щоб рідина повністю покривала кукурудзу;
  • охолодити банки;
  • поставити на зберігання в холодильник біля стінки.

Як зберігати варену кукурудзу в морозилці

Для тривалого зберігання варених качанів можна покласти їх в морозильну камеру. Кожен качан слід загорнути у харчову плівку. У морозилці кукурудзу можна зберігати впродовж всієї зими. Перед споживанням качани потрібно буде лише проварити 5-10 хвилин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#варена кукурудза #зберігання кукурудзи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...