Чим замінити цукор у каві: 6 смачних і корисних варіантів
Багато любителів кави звикли додавати в напій цукор. Але експерти наголошують, що така добавка не лише "вбиває" смак кави, а й знижує її корисні властивості. Від цукру в каві рекомендується відмовитись, натомість замінити його корисними альтернативами.
Мед
Натуральний мед, багатий антиоксидантами та мікроелементами, надає каві приємного смаку, а також сприяє підвищенню імунітету.
Кленовий сироп
Цей підсолоджувач вирізняється унікальним смаком і надає каві легкий карамельний аромат. До того ж кленовий сироп містить корисні мінерали, такі як цинк і марганець.
Стевія
Стевія — натуральний цукрозамінник, що виготовляється з листя рослини. Він некалорійний і є набагато солодшим за цукор. Стевія продається у вигляді порошку, рідкому вигляді або у вигляді таблеток.
Какао-порошок
Щоб надати каві смаку і аромату шоколаду, можна додати в неї какао. Ця чудова смачна добавка має антиоксидантні властивості та підвищує настрій.
Чорний перець або кориця
Невелика кількість прянощів не лише додає новизни смаку каві, але й приносить користь організму. Кориця допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, а чорний перець — сприяє покращенню травлення.
Ваніль
Відмінний аромат і яскравий смак надає каві ваніль - ванільний екстракт або натуральна ваніль. Крім того, ця ароматна приправа допомагає підвищити настрій та знизити рівень стресу.