Не гірше, ніж від виробника: як приготувати «Філадельфію» в домашніх умовах
Сир «Філадельфія» - це м'який вершковий сир, який широко використовується в кулінарії, особливо в приготуванні ролів і десертів. Приготувати його в домашніх умовах можна без особливих складнощів, використовуючи прості інгредієнти. Домашній сир вийде свіжим, ніжним і натуральним.
Інгредієнти
Для приготування домашнього сиру «Філадельфія» вам знадобляться:
- 500 мл жирних вершків (не менше 33%)
- 500 мл молока
- 2 ст. ложки лимонного соку або оцту
- 1 ч. ложка солі
Підготовка інгредієнтів
У каструлі змішайте вершки та молоко. Нагрівайте на середньому вогні, періодично помішуючи, але не доводьте до кипіння.
Щойно суміш стане гарячою (близько 80°C), додайте лимонний сік або оцет. Продовжуйте нагрівати, поки суміш не почне згортатися й утворювати сирні грудочки.
Проціджування та охолодження
Зніміть каструлю з вогню і дайте суміші трохи постояти.
Процідіть сирнисту масу через марлю або дрібне сито, щоб відокремити сироватку. Залиште масу в марлі на кілька годин або на ніч, щоб стекла вся зайва рідина.
Додавання солі
Після того як маса стане щільною та однорідною, додайте сіль за смаком. Якщо хочете, можна також додати зелень, часник або інші спеції для надання сиру аромату та смаку.
Остаточне приготування
Добре перемішайте сирну масу до кремоподібної текстури. Тепер ваш домашній сир «Філадельфія» готовий. Зберігайте його в холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів.