• Головна
  • Як приготувати варення з гарбуза та апельсинів: простий рецепт на зиму
09:00, 9 грудня 2024 р.

Як приготувати варення з гарбуза та апельсинів: простий рецепт на зиму

Як приготувати варення з гарбуза та апельсинів: простий рецепт на зиму

Наближається зима, і саме час готувати заготовки. І тут не обійтися без варення. Зазвичай люди готують ягідні варіанти, але цього разу пропонуємо додати родзинку — варення з гарбуза та апельсинів. Воно не лише смачне, а й оригінальне. Ідеально підійде для оладок, млинців або просто до чаю.

Що знадобиться:

  • 1 кг гарбуз,
  • 2 апельсини,
  • 1 кг цукру,
  • 1,5 ч.л. лимонної кислоти,
  • трохи кориці, гвоздики та мускатного горіха.

Як готувати

Спершу очищуємо гарбуз від шкірки та нарізаємо його невеликими шматочками. Апельсини теж чистимо та нарізаємо на часточки. Тут є вибір: хочете варення з цілими шматочками чи однорідне? Якщо перше — залишайте все в такому вигляді. Якщо хочете кремову консистенцію, пропустіть все через блендер.

Змішуємо гарбуз, апельсини, цукор та спеції. Можна додати на смак трохи кориці, гвоздики і мускатного горіха.

Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього зменшуйте вогонь до мінімуму і варіть ще 20 хвилин, не забуваючи помішувати, щоб не пригоріло.

За 5 хвилин до готовності додаємо лимонну кислоту — це збалансує смак і додасть аромату. Розливаємо готове варення по стерилізованих банках і закриваємо кришками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#варення #гарбуз #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...