• Головна
  • Як зробити малосольні огірочки хрусткими: секрети, про які знають не всі
14:30, Сьогодні

Як зробити малосольні огірочки хрусткими: секрети, про які знають не всі

Як зробити малосольні огірочки хрусткими: секрети, про які знають не всі

Солоні огірки — це класика української кухні. Але погодьтеся, немає нічого гіршого, ніж коли вони виходять м’якими, в’ялими і зовсім не хрусткими. Щоб цього уникнути, досвідчені господині мають у запасі кілька хитрощів. Одні додають дубове листя, інші кидають жменю гірчиці, а хтось вирушає в сад за вишневими листочками.

Але є ще один цікавий спосіб, який не тільки зробить огірки міцними та хрусткими, а й надасть їм особливого пікантного смаку.

Що потрібно для ідеальних малосольних огірків

Для початку підготуйте 2 кілограми свіжих огірків. Обов’язково добре їх помийте та обріжте кінчики — так вони швидше й рівномірніше просоляться.

Далі готуємо розсіл. На кожен літр води потрібно додати:

  • 2 столові ложки солі (без гірки);
  • кілька лаврових листків (вони надають пряного аромату);
  • секретний інгредієнт — листя і коріння хрону (саме він відповідає за хрусткість).
  • Розсіл доводимо до кипіння та залишаємо трішки охолонути.

Як правильно закладати інгредієнти

На дно банки кладемо:

  • Часник (за бажанням можна різати дольками або класти цілими зубчиками);
  • Кріп (парасольки або просто гілочки, головне — не шкодувати!);
  • Листя чорної смородини (надають огірочкам легку ягідну нотку);
  • Той самий хрін (без нього нікуди, він ідеально зберігає пружність овочів).

Тепер викладаємо огірки, пересипаючи їх спеціями, і заливаємо гарячим розсолом. Даємо банці охолонути.

Скільки чекати, поки огірки стануть малосольними

Якщо хочете легкий малосольний смак, почекайте 12 годин — і вже можна пробувати. А для більш насиченого варіанту варто дати їм постояти день-два.

До речі, цікаво, що в старовину огірки засолювали у великих діжках і залишали прямо у погребах або навіть закопували в землю, щоб вони поступово дозрівали. А ще існує старий секрет: якщо кинути в банку жменю житнього хліба, процес бродіння піде швидше, і огірки засоляться буквально за кілька годин.

От і все! Тепер ви знаєте, як зробити огірочки не просто смачними, а такими, щоб хрустіли на весь дім. Тож не забудьте перевірити запаси хрону, знайти улюблені спеції та здивувати домашніх ідеальними малосольними огірками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#огірочки #малосольні #хрусткими
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...