• Головна
  • Ледачі пиріжки з капустою: простий рецепт для тих, хто цінує час
13:00, Сьогодні

Ледачі пиріжки з капустою: простий рецепт для тих, хто цінує час

Ледачі пиріжки з капустою: простий рецепт для тих, хто цінує час

Якщо хочеться домашніх пиріжків, але думка про довге вимішування тіста змушує передумати, то цей рецепт для вас. Жодного борошна по всій кухні, жодного очікування, поки тісто підійде! Беремо лаваш, додаємо начинку – і за кілька хвилин у вас на столі гарячі, хрусткі пиріжечки.

Це справжній порятунок, коли часу мало, а смачного хочеться.

Що знадобиться

Основа:

  • 1 тонкий лаваш.

Начинка:

  • 700 г капусти,
  • 1 середня морквина,
  • 1 цибулина,
  • 0,3 ч. ложки солі,
  • дрібка перцю,
  • 0,3 ч. ложки лимонної кислоти,
  • 4 ст. ложки олії.

Кляр:

  • 250 мл мінералки (або молока),
  • 2 яйця,
  • 140 г борошна,
  • 3 ст. ложки крохмалю,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • 0,5 ч. ложки солі.

Готуємо

Начинка

  • Спочатку капуста. Її потрібно нашинкувати тоненькою соломкою. Моркву – натираємо на тертці, а цибулю ріжемо півкільцями.
  • Сковорідку ставимо на середній вогонь, додаємо трохи олії. Спочатку обсмажуємо цибулю, поки не стане м’якою. Далі додаємо моркву – ще кілька хвилин.
  • Остання – капуста. Викладаємо її, перемішуємо, накриваємо кришкою. Хай тушкується хвилин 7-10. Потім солимо, перчимо, додаємо лимонну кислоту (вона зробить смак більш схожим на квашену капусту).

Готово! Залишаємо охолонути.

Кляр

Поки начинка холоне, робимо рідке тісто.

  • У миску наливаємо мінералку (можна взяти молоко).
  • Додаємо сіль, яйця, збиваємо виделкою чи вінчиком.
  • Потроху всипаємо борошно, крохмаль, розпушувач.

Тісто має бути трохи густішим, ніж для млинців.

Формуємо пиріжки

Лаваш розгортаємо, розрізаємо на смужки. Викладаємо начинку, загортаємо рулетиком, ріжемо на зручні шматочки.

Смажимо

Сковорідку добре розігріваємо, наливаємо олію. Кожен шматочок мачаємо в кляр, кладемо на сковороду. Смажимо до золотистої скоринки з одного боку, перевертаємо – і ще пару хвилин.

Все! Хрусткі, ароматні пиріжки готові. Смакують і гарячими, і холодними.

Порада: Якщо хочете ще швидше – начинку можна приготувати заздалегідь, наприклад, у вихідні. Тоді після роботи залишиться тільки загорнути та підсмажити. Смачного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пиріжки #капустою #буває
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...