Холодильник не дає вічне життя продуктам: правильні терміни, список
Холодильник - один із найкорисніших пристроїв у будинку. Він дуже добре зберігає продукти. При цьому дехто думає, що холодильник дарує вічне життя всьому, що в нього потрапляє.
У кожного типу готової їжі є особливості та свої терміни придатності. Про них ми розповімо нижче.
Умови зберігання
Температура в холодильнику має бути, в середньому, 4 градуси за Цельсієм. Тільки так можна запобігти швидкісному псуванню продуктів. Якщо температура вища, тоді вона буде лише сприяти цьому процесу.
Морозильна камера теж не дарує вічне зберігання.
Якщо у вас відключили електрику, то через деякий час у холодильнику почне підвищуватися температура. І всі мікроби, які могли бути в контейнерах, почнуть розмножуватися.
Хранение в холодильнике
Терміни зберігання їжі у холодильнику
Є категорії, у яких є свої терміни зберігання:
- м'ясо - 2 дні;
- фарш - 1 день;
- морепродукти - до 24 годин;
- випічка - до 4 днів;
- сир - 8-20 днів;
- свіже молоко - 1 день;
- йогурт - 1 місяць;
- вершкове масло - до 30 днів;
- супи - 3 дні.
У морозильній камері свинину, яловичину і птицю можна зберігати до 8 місяців, фарш - до 3 місяців, рибу - до 4 місяців.
Читайте також: Якщо не буде електрики: як зберегти продукти
Чому не приходять виплати ВПО та куди звертатися, якщо кошти довго затримуються
Українцям розповіли, хто та за яких обставин може не платити за доставку газу