Порівнюють з укусом змії: чому японці не п'ють вчорашній чай
Якщо ви раптом випадково залишили звечора приготований чай, допивати його вранці - погана ідея. Китайці порівнюють його з отрутою, а японці вважають, що він може бти навіть небезпечнішим, ніж укус змії.
Експерт з чайної міксології Наталя Прохоренко розповіла, чому ж учорашній чай такий шкідливий і чому варто поберегти власну печінку й не вживати його:
Якщо напій залишити на кілька годин на відкритому повітрі, то під впливом кисню в ньому починають утворюватися бактерії та шкідливі сполуки. На поверхні чаю вони виглядають як щільна темна плівка, від якої на кухлі залишається наліт.
Ознаки зіпсованого чаю
Зміна кольору
З часом чай починає окислятися й може змінити колір. Так, заварений зелений чай може стати бежевим або навіть коричневим.
Інший смак
Чим більше чай залишається на відкритому повітрі, тим простішим стає його смак і менш насиченим аромат.
Втрата користі
Під впливом повітря та світла корисні міероелементи втрачають свою силу та починають розкладатися.
Проте, навіть після того, як ваш чай простояв ніч, він однаково може принести користь. Якщо ви займаєтесь садівництвом, заварку можна додати до компосту або змішати з верхнім шаром грунту. Так ваші рослини отримають порцію добрив і корисних мікроелементів.
Читайте також: Glovo у Кам'янському: у місті запрацювала популярна служба доставки
Батарея може гріти краще. Усього три простих поради і в кімнаті стане тепліше