Морська, йодована чи звичайна: яка сіль найкорисніша
Людство протягом тисячоліть використовує різноманітні добавки в їжу - спеції, приправи, трави. Але є добавка, без якої обійтися під час приготування їжі практично неможливо, ця добавка - сіль.
Сіль не належить ні до спецій, ні до приправ - це мінерал. Без солі страви залишаються прісними, і навряд чи їх врятує додавання спецій. Господині знають, що сіль буває різною, але всім буде цікаво дізнатися, який з її різновидів найкорисніший.
Якщо порівнювати звичайну і морську сіль, то фахівці схильні вважати морську сіль кориснішою. Вона більш екологічна, оскільки не містить домішок і хімічних добавок. Добувають морську сіль способом, який дає змогу максимально зберегти її корисні властивості.
Відмінність морської солі від йодованої
У натуральній морській солі міститься невелика кількість йоду - приблизно 0,7 мг/кг. При цьому в йодованій солі вміст цього елемента набагато вищий - 40±15 мг/кг.
Таким чином, спеціальна йодована сіль істотно відрізняється від морської, а її вживання показане людям, в організмі яких є нестача цього елемента.
Найкорисніша сіль
А ось найбільш корисною, на думку експертів, вважається гімалайська сіль. Вона буває різних кольорів і відтінків - від світло-рожевого до майже чорного.
Згідно з дослідженнями, саме в гімалайській солі міститься найвища кількість мікроелементів і корисних речовин.