• Головна
  • Де найкраще зберігати хліб вдома, щоб він був довго м'яким та ароматним
10:08, 12 лютого 2023 р.

Де найкраще зберігати хліб вдома, щоб він був довго м'яким та ароматним

Де найкраще зберігати хліб вдома (фото depositphotos.com)

Де найкраще зберігати хліб вдома (фото depositphotos.com)

Хліб – всьому голова. А й справді цей вислів як був, так і залишається актуальним у всі часи, бо цей продукт є базовим на столі всіх верств українського населення. Тож дуже важливо подбати про його правильне зберігання, щоб він був завжди свіжим та духмяним.

Чому хліб швидко черствіє

Хліб має властивість швидко псуватися, бо в своєму складі містить воду, яка під впливом підвищеної температури може швидко випаровуватись, перетворюючи ваш м’який буханець на зачерствілий та непридатний для вживання.

Який хліб зберігається довше

Експерти вважають, що хлібчик, випечений з житнього цільнозернового борошна, містить більший відсоток цільного зерна та є щільнішим, а від так і зберігається довше. А ось багети та булочки часто більш повітряні та пористі, що пришвидшує процес черствіння та твердіння.

Де зберігати

Температура на кухні є однією з найвищих в оселі, тому експерти не радять зберігати хліб просто на столі. Якщо ви бачите, що ваш батон чи багет почав черствіти варто помістити його в морозильну камеру. Так ви збережете свіжість якомога довше, тож найголовніше добре загорнути цілий буханець чи шматочки в спеціальну торбинку, призначену для заморожування.

Важливо не зберігати хлібобулочні вироби в наступних місцях:

  • над холодильником;
  • поблизу посудомийної машини;
  • поруч з будь-яким іншим пристроєм, від якого виходить волога та тепло.

Варто додати, що попередньо заморожений хліб можна легко та швидко розморозити, таким чином ви довше збережете його свіжим та ароматним.

Розморожувати можна при кімнатній температурі

Цей спосіб розморожування полягає лише в тому, щоб дістати буханець чи шматочок хліба з морозильної камери та зачекати, доки він стане придатним для вживання при кімнатній температурі.

Використайте духовку

Можна використати й духову шафу. Для цього просто покладіть хліб туди на 5 хвилин, попередньо розігрівши до 200 градусів. Цей спосіб і скоринку збереже, і внутрішню структуру вашого улюбленого виду хліба.

Мікрохвильова піч

Цей метод є найшвидшим, адже на скибочку хліба знадобиться всього близько двадцяти секунд. Однак варто розуміти, що мікрохвильова піч може змінити текстуру хліба, особливо якщо температура зависока.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хліб #де зберігати
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...